Rädda Delfinerna

Tyvärr är den pågående delfinslakten främmande för de flesta svenskar…

Världens blickar är riktade mot Taiji och i och med det är hoppet nu stort för världens delfiner. Litogafin här säljs för 3500:- utan ram och pengarna går oavkortat till delfinkampen.

Vad många inte vet är att, till följd av vår fascination för djuret slaktas årligen tusentals delfiner. Under den så kallade delfinfångstsäsongen, som pågår i den japanska kuststaden Taiji mellan september och mars varje år, för att hitta perfekta exemplar av delfiner till världens djurparker, slaktas de tusentals delfiner som inte håller måttet.

The Cove har uppmärksammats enormt världen över sedan den visades för första gången på Sundance Filmfestival 2009. Filmen har vunnit en mängd priser, tillägnats ett avsnitt i South Park, gjort aktivister av Hollywoodstjärnor som Ben Stiller, Hayden Panettiere (Heroes) och Zooey Deschanel, och den stöttas officiellt av bandet Coldplay och Paris Hilton. Inte minst har uppmärksamheten kring filmen påverkat Japanska myndigheter så pass att årets delfinslakt tillfälligt skjutits upp.