Tryckning av litografi

Konstnärens arbete tillsammans med en litograf kan beskrivas som att vi bygger ett konstverk av olika färger. Konstnären tecknar allt som skall ha samma färg på en kornerad plast, sedan trycks färgen på ett papper, konstnären tecknar sedan nästa färg och nästa färg, tills bilden blir klar. Konstnären kan även utnyttja möjligheten att trycka färgerna på varandra, för att skapa nya färger och nyanser.

Numrerade Litografier i begränsad upplaga tryckta hos Lumphè Litografiska där varje färg trycks för sig och tillsammans ger en djup och klar bild och det kan bli upp till 14 färglager. Som avslutning screentrycks bladen med metallglitter på Aares Grafiska Produktion.

Lumphé Litografiska på Långholmen är en fantastisk miljö att skapa konst i. Här kan du i lugn och ro trycka litografier. Verkstaden startades 2007 av tryckaren Björn Lumphé, som sedan dess tryckt Litografier med många av Sveriges största konstnärer.

Alla priser är inklusive moms. Beställningar levereras direkt via PostNord Parcel, en spårbar försändelse med ca. 2 arbetsdagars leveranstid, direkt till dörr .

Målningar säljs enbart via gallerier eller beställning. Exempel på sålda verk ser du på måleri-sidan.

Galleri & Butik